Bag-in-box

Nu har det hunnit gå ganska många år sedan bag-in-boxen blev populär. Den hade väl inte så bra rykte i början, men blev ändå snabbt populär. Jag blev förtjust i den så fort jag prövat den första gången. Nu tänkte jag berätta om några små händelser där bag-in-box vin är inblandat.

I början var det lite svårt med själva namnet. Min kompis kallade den för "bottle-in-bag", vilket kanske inte är helt fel; det ryms drygt tre vanliga vinflaskor i en box.

En man jag träffade ett tag gillade inte bag-in-box vin. Han påstod att vinet på box smakade kartong. "Hur kan det smaka kartong när det är i en påse?" undrade jag. "Det borde ju smaka påse i så fall och inte kartong." Det hade han inget svar på.

När jag nyligen börjat på en ny arbetsplats så var jag på en vinmässa. På mässan såg jag en av mina nya arbetskamrater. Tillbaka på jobbet så talade jag om att jag sett honom på mässan. Han hade sett mig också och undrade om jag hittat några intressanta viner. Jag sa: "Ja, jag hittade några bag-in-box som jag tyckte var goda". Några veckor senare såg jag i lokaltidningen att denne arbetskamrat var vinexpert. Då kände jag mig väldigt simpel med mina bag-in-box...

Tomteterror

Ibland tycker jag att folk går till överdrift med sitt julpyntande. Som i söndags kväll när jag tittade ut genom fönstret och trodde jag hallucinerade. På en balkong i närheten såg jag en gigantisk uppblåsbar tomte! Den täckte hela balkongen och var grotesk. Sedan var den borta i två dagar för att återkomma med belysning så att den syntes ännu tydligare. Jag tyckte inte att den blev bättre med belysning... Nu har jag inte sett tomten på ett par dagar. Kan inte låta bli att hoppas på att luften gått ur tomten helt och för alltid...

RSS 2.0