Äventyr i badrummet

Klockan fyra imorse vaknade jag och behövde gå på toaletten. Det händer ganska ofta att jag får göra nattliga toabesök och för att inte piggna till så tänder jag inga lampor. Även imorse famlade jag mig upp i mörkret, nästan halvsovande. När jag reste mig upp från toastolen så hörde jag ett "plupp" som jag knappt reagerade över. Jag vände mig om för att lägga på toalocket och spola - då såg jag min lilla kattunge Kajsa i toaletten. Det var hon som var "pluppet"! Jag blev med ens klarvaken och fiskade snabbt upp henne. Sedan var det bara att tända ljuset och skölja av Kajsa i handfatet. När barnen var små var det ofta nödvändigt att fiska upp leksaker och annat ur toaletten, så jag är ganska van och tycker oftast inte att det är så äckligt. Det var dock första gången jag fiskade upp en katt ur toaletten. Förmodligen också den sista för jag tror inte Kajsa gör om sitt ofrivilliga dopp.

Ny familjemedlem

Min familj har utökats med en liten kattunge. Kajsa heter hon och är min tredje katt. "Alla goda ting är tre" sägs det ju och det stämmer i alla fall in på mig: Jag har tre barn och tre katter :)
Det känns ljuvligt med en liten kattunge igen, känns lite som att få en bebis. Mina andra katter, Ernst och Majsan, har inte riktigt hunnit vänja sig vid lilla Kajsa än. Det har varit en del morrande och fräsande, men nu har det lugnat sig lite. Ernst är inte så tuff, men Majsan har fräst ifrån och försökt slå till Kajsa med tassen några gånger. Samtidigt är hon nyfiken på lillan. Ernst morrar dovt, fräser och springer sedan och gömmer sig. Han är minst fyra gånger större än Kajsa och ändå är han rädd för henne. En riktig meskatt är vad han är, men han har alltid varit sådan.
Det råder ett litet kallt krig här, men jag tror att det snart blir vapenvila.



Gåtans lösning

I sommar har jag sett många killar, som istället för hästsvans, haft håret i en "knorr". Jag förstod ju att det måste vara inne på något sätt eftersom det var ganska många som hade "knorr" i håret. Dock lyckades jag inte komma fram till vad "knorren" stod för eller representerade. Men så igår kom jag fram till - vad jag tror är - gåtans lösning!(Obs! Det är en mycket subjektiv bedömning.) Jag såg ett inslag med Peter Jöback från svt:s Kulturnyheter och då hade Jöback en "knorr" i håret. Av det drog jag följande slutsats: "Knorren" är en gay-frisyr och det senaste sättet att visa att man "kommit ut ur garderoben".

RSS 2.0