Äta kakan och ha den kvar

Ibland är det svårt att bestämma sig. Än svårare är det om det är andra människor inblandade i beslutet. De flesta vill inte avsiktligt såra andra. Tyvärr uppkommer situationer som oundviktlig leder till att vi skadar andra. Som att bryta upp från ett förhållande. Du vet att du sårar den andra personen som älskar dig. Men själv vet du att du måste lämna honom/henne för att må bra och kunna gå vidare med ditt liv. Man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar.

Facebook-voyeurer

Jag är ett stort fan av Facebook. Tycker det är roligt att se vad mina vänner och bekanta har för sig. Men jag har upptäckt att ganska många bara är inne på FB för att se vad andra skriver. Dessa personer skriver sällan eller aldrig något själva. Sedan finns ju de personer som samlar vänner på FB. Tydligen under tron att "flest FB-vänner vinner".
Själv har jag inget intresse av att samla på mig massa vänner som jag knappt har en aning om vilka de är. Jag vill däremot att de jag delar med mig av min vardag till också ska ge mig den motprestationen. Har nyss "rensat" bland mina FB-vänner och tio personer försvann från min lista. Voyerer klarar jag mig utan!

RSS 2.0