Extrautrustning?

Det finns inte bara Mercederz-bögar - det finns BMW-bögar också. 
Majoriteten av ägare till dessa bilar tror sig stå över alla trafikregler. De kör och parkerar hur de vill, utan minsta hänsyn till andra trafikanter. Vet inte hur många gånger jag har varit nära att bli påkörd av eller krocka med en MB eller BMW. Mycket ofta beror det på att dessa bilmärken tycks sakna blinkers. Alternativt kan det vara så att förarna inte vet hur man använder sådana. Jag misstänker att blinkers tillhör extra extrautrustning på MB och BMW. Eftersom jag saknar telepatisk förmåga och inte heller kan se in i framtiden, uppskattar jag medtrafikanter som använder blinkers. Hur ska jag annars veta om bliföraren framför mig ska svänga till höger eller vänster, alternativt, fortsätta rakt fram?
Och så var det parkering av MB och BMW. Som ägare och förare till dessa bilmärken får man parkera var som helst och hur som helst. Parkeringsförbud och lastzoner - inga problem! Klarar man inte att fickparkera använder man utan tvekan två markerade platser. Och för att minimera risken för repor i lacken använder man två parkeringsrutor. Det mest praktiska är annars att använda sig av handikapplatser för de ligger ju så bra till. Förvånadsvärt många rörelsehindrade och handikappade tycks köra MB och BMW. Dessvärre tror jag att handikappet rör sig på det mentala planet hos dessa.


Manchester-bög

Är det någon som känner till ordet "manchester-bög" och dess innebörd? Jag tror inte det. Det skulle ju kunna vara en homosexuella variant till 1970-talets "velour-man". Innan jag fortsätter vill jag poängtera att "bög" INTE är ett skällsord för mig. Vilket som är skällsordet får ni själva lista ut...
För några år sedan - ganska många vid det här laget - frågade min son sin pappa följande: "Pappa, varför kallar mamma en del för manchester-bög?" "Men mamma kallar väl inte någon för manchester-bög", svarade hans far. Så tänkte han efter en liten stund och sa sedan: "Du menar Mercederz-bög...."

RSS 2.0