Teknikens (vid)under

Jag har aldrig varit särskilt tekniskt lagd. Tidigare i livet har jag klarat mig bra ändå för jag har haft teknisk support av pappa, bror och pojkvänner. Under de år jag var sambo/gift så behövde jag bara ropa så kom mannen och fixade det tekniska problemet. Men de senaste fem åren har jag varit skild och singel (mestadels) och också saknat teknisk support. Okej, jag kan ju ringa min fd eller min bror, men det känns lite jobbigt. Har även en son som är ganska duktig på datorer och annan teknisk utrustning. Ibland känns det jobbigt eller pinsamt att ringa efter support och då försöker jag själv lösa problem som uppstår. Resultatet är skiftande, men jag har faktiskt lärt mig en del och känner mig mer insatt i teknikens värld än tidigare. Idag, när jag skulle registrera mina räkningar och överföringar så kändes det som om allting krånglade. Det var nya betalningsmottagare och gamla som bytt bankgiro/postgironummer. Banken ville inte acceptera nya giornummer och visade bara felmeddelande hela tiden. Mitt tålamod tröt och jag ville bara skrika och svära åt datorn. Men jag tog en djupt andetag och försökte igen, så till slut fick jag ordning på allting. Alldeles själv, helt utan support!

Home sweat home

Kom hem efter att ha varit bortrest tillsammans med mina barn några dagar. Vi var hos mina föräldrar, barnens mormor och morfar. Vistelsen avlöpte utan större incidenter, men det var med ganska stor lättnad vi påbörjade hemfärden igår. Att vara borta är ju inte samma sak som att vara hemma. Inte för att mitt hem är något att skryta med - det är mer som ett hopplock av loppis, ärvda saker och några IKEA-möbler - men det är mitt hemma. Det kändes så skönt att få sova i sin egen säng, att få duscha i sitt eget badrum och få komma hem till de älskade katterna igen. "Home sweat home, sa loppan i hundpälsen" och jag håller med :)

Droppen som fick bägaren att rinna över

Jag läste ett inägg av en annan bloggare och bestämde mig för att skriva ner detta:
För många år sedan hade jag en klass på mellanstadiet med nästan 30 elever. En dag i början av höstterminen var det mycket varmt ute och termometern inne i klassrummet visade på 34 grader. Varken eleverna eller jag var särskilt sugna på att ha svenska. Det fanns en diskbänk i klassrummet så eleverna kunde dricka vatten. Mitt krav var att de skulle dricka vid diskbänken och inte ta med sig vattenmuggen till sina bänkar. En kille ville naturligtvis utmana ödet så han tog med sin vattenmugg till sin bänk. Den här killen - två skitar hög - hade jag haft året innan och han var både trotsig och tyken. När han då stod där, i det 34-gradiga klassrummet, och vägrade gå tillbaka tilll diskbänken med sin mugg tappade jag tålamodet. Jag slet muggen ur hans hand och hällde vattnet över huvudet på honom. Ingen bra pedagogik, men den hade i alla fall effekt. Att jag sedan fick gå direkt till rektorn efter lektionen och erkänna mitt dåd och sedan ringa elevens mamma är en annan sak...


Svettig

Jag har längtat oerhört efter sommar och värme efter den kalla och snöiga vintern. Men jag glömde visst hur svettig jag brukar bli när det är varmt... Jag blir svettig bara av att andas. Föreställ er då hur svettig jag blir när jag försöker mig på någon form av fysisk aktivitet - eller gör inte det föresten. Tidigare blev jag mest svettig på kroppen, men nu svettas jag mycket i ansiktet och det syns ju väldigt tydligt och känns emellanåt väldigt pinsamt. Till en början var det mest nacken som blev svettig, sedan även pannan och överläppen. Nu svettas jag till och med vid tinningarna.
En sommar för några år sedan så var jag rejält svettig när jag kom in på ett café. När jag kom dit dagen efter - sval och torr - sa killen i kassan: "Idag är du visst inte lika varm som igår". Det kändes ganska pinsamt.
När jag ändå sitter här och skriver med svetten pärlande så tänkte jag avsluta med en lite historia som jag tycker är ganska gullig:
En korpulent dam kliver på en spårvagn i Göteborg under mycket stön och stånk. När hon äntligen satt sig på en säte säger hon urskuldande till chauffören: "Det är inte lätt att vara fet i hettan". Så är hon tyst några sekunder, och säger sedan förskräckt: "Oj, sa jag rätt nu?!?"

Sommar och rosévin

Rosévin är för mig förknippat med sommaren. Jag dricker bara rosévin när det är sommar. Vitt vin och - framförallt - rött vin kan jag dricka året runt utan problem. Men rosévin är för alltid förknippad med sommar för mig. Rosévin ska man dricka ute på balkongen eller på en uteservering, det bara är så. Det går inte att dricka rosévin på hösten, vintern eller våren. Inte för mig i alla fall. Summer, love and rosévin :)


Luftballong

Jag satt på min balkong och läste när jag hörde ett bekant ljud. Först kunde jag inte placera det, men när jag hörde ljudet igen identifierade jag det som en luftballong. Jag såg mig omkring, men såg ingen ballong och trodde att jag inbillat mig ljudet. Nästa gång ljudet hördes såg jag luftballongen. När jag bodde i Göteborg såg jag ganska ofta luftballonger på sommaren. De brukade lyfta från Slottskogen och jag bodde ï närheten så ballongerna var en ganska vanligt syn. Där jag bor nu är luftballonger mindre vanliga så det kändes speciellt att få se en ikväll. Det ger mig en mäktig känsla att se en luftballong sväva förbi nästan ljudlöst, bara ljudet av gasen hörs. Undrar hur det känns att åka luftballong... En del av mig tycker det skulle vara spännade att prova och en annan del tycker att det verkar farligt och besvärligt. Tänk om det börjar åska när man är där uppe bland molnen.... Och tänk om man störtar... Hur styr man föresten en luftballong? Vet man var den kommer landa? Nej, jag håller mig nog på marken och nöjer mig med att titta på luftballonger som seglar förbi. Sedan nynnar jag lite på Nenas "99 Lufballongs" och tänker att det var länge sedan den var populär.

RSS 2.0