Bordellmamma

Jag har sett ett tv-pogram som handlar om ett äldreboende. Tänker inte gå närmare in på vad programmet heter eller i vilken kanal det går. Ni vet nog vad jag menar i alla fall. De gamla skildras på ett fint sätt tycker jag och det är inte dem jag kommer skriva om här. Nej, det är chefen på boendet det här handlar om.
Om jag var en blivande boende eller anhörig till en, skulle jag undra om jag kommit rätt första gången jag besökte boendet och träffade chefen. Var har jag hamnat? Har jag verkligen kommit rätt? Är detta verkligen ett äldreboende? Efter att ha träffat chefen skulle jag mer tro att jag hamnat på en bordell och träffat bordellmamman själv. Kort kjol, djup urringning, krigsmålning och blonderad hårförlängning påminner mest om ett öststadsluder än en chef. Dessutom trycker ludret - eeh chefen - mig intill sin höga barm och kramar mig. Jag uppskattar inte att bli kramad av någon jag inte känner, men det tas det ingen hänsyn till.
Funderar lite på vad min gamla farmor hade haft för åsikt om denna chef. Hon var en modern kvinna och var noga med att alltid ha ett välvårdat yttre. Det känns skönt att min farmor aldrig behövde träffa eller ens se denna kvinna.

RSS 2.0